Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

Затвор за 33 годишен мъж, държал и разпространявал наркотици

 Варненският областен съд утвърди съглашение,  реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и 33-годишния Кольо Колев,  с което той се признава за отговорен, че без съответно позволение държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции, оповестиха от пресслужбата на Окръжен съд- Варна.

Страните по делото одобриха за несъмнено открито, че на 08.02.2021 година във Варна в изискванията на рисков рецидив, намерите в 33-годишният мъж метамфетамин, екстази и марихуана на обща стойност 5 020,55 лв. били държани за разпространяване. Пред съда те обявиха, че са съгласни с постигнатото съглашение и се отхвърлят от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. От прокуратурата допълниха, че наказването е несъмнено под най-ниския лимит, очакван в Наказателен кодекс. Налични били изключителни или многочислени смекчаващи условия, заради което и най-лекото, планувано в закона наказване било несъразмерно тежко.

За осъщественото закононарушение Кольо Колев одобри да търпи наказване от 3 години и 6 месеца затвор при първичен " непоколебим “ режим на изтърпяване, както и кумулативно плануваното наказване " санкция " в размер на 20 000 лева

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното произвеждане разходи в размер на 1602,30 лева, които следва да заплати в интерес на Държавата в 7-дневен период.

Варненският областен съд, утвърди съглашението, откакто реши, че същото не опонира на закона и морала.

Постановеният правосъден акт е финален и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР